RC’67 mezunu Halil Mehmetoğlu’ndan Kilyos Sarıtepe Kampüsü’ne anlamlı bağış

 

Robert Koleji 1967 yılı mezunlarından yüksek makine mühendisi Halil Mehmetoğlu, Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki araştırmacıların projelerine ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine öğrenim hayatları boyunca destek olmak amacıyla anlamlı bir bağışta bulundu. Mehmetoğlu ayrıca, Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde öğrenciler için tasarlanan sosyal alanın yeniden düzenlenmesine katkı sundu.

BÜVAK’a yaptığı bağış ve Kilyos Sarıtepe Kampüsü YADYOK Binası’nda öğrenciler için sosyal alan olarak tasarlanan Student Lounge’un yenilenmesine de olan katkıları nedeniyle ’67 mezunu Halil Mehmetoğlu için 31 Ekim tarihinde Sarıtepe Kampüsü’nde bir tören düzenlendi.  

B.Ü. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dilek Çalgan, B.Ü. Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Müdürü Dr. Tamer Atabarut, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) Genel Müdür Yardımcısı Elvan Zihnioğlu ve BÜVAK Kaynak Geliştirme Koordinatörü Pelin Mirasyedi’nin yanı sıra Halil Mehmetoğlu ve Robert College ’67 mezunu dönem arkadaşlarının katıldığı törende Mehmetoğlu’nun adını taşıyan plaket Student Lounge alanına asıldı.

Törende bir konuşma yapan Dilek Çalgan, Halil Mehmetoğlu’na BÜVAK’a yaptığı gayrimenkul ve menkul bağışlar ve Student Lounge’un yenilenmesine yönelik desteğinden ötürü teşekkür ederek tüm mezunların Boğaziçi Üniversitesi’ne katkılarını beklediklerini ifade etti.

Halil Mehmetoğlu ise 52 sene önce Robert College Mühendislik Mektebi’nden mezun olduğunu, Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen bir göçmen ailesinin çocuğu olarak zorluklarla okuduğunu ve mezuniyetinin ardından hemen çalışma hayatına atıldığını aktardı.

 ‘’50 sene boyunca biriktirdiğim mal varlığımı, benim için kıymetli olan her şeyi mezun olduğum okula, genç akademisyenlere ve öğrencilere bağışlama kararı aldım’’ diyen Mehmetoğlu, törene katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve onlara başarı diledi. Törende Çiğdem Taban tarafından bir Flamenko gösterisi de sunuldu.

Halil Mehmetoğlu kimdir?

3 Eylül 1945’te Yunanistan – İskeçe ‘de doğdu. İlk – orta – lise öğrenimini Bursa ‘da tamamladı.1962 Haziran döneminde Bursa Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra burslu olarak Robert Koleji kazandı ve bir yıl yatılı olarak İngilizce Hazırlık okudu.1967’ de Makine Mühendisi, 1969‘ da Yüksek Mühendis olarak mezun oldu.

Mezuniyetin hemen sonrası Özköseoğlu – Petek – Delta – Ontrol şirketler gurubunda 25 yıl çalıştı. Türkiye temsilcisi olarak görev yaptığı Honeywell Automation firmasının proses otomasyonu bölümünde uzmanlaştı. Şirket Genel Müdürü olarak 1992 yılı Temmuz ayında emekli olup ayrıldığında Otomatik Kontrol piyasasındaki adı Türkiye ‘nin Mr. Honeywell ‘i idi. Bu dönemde Otomatik Kontrol Vakfı’nı kurdu. Daha sonra kendi şirketi bünyesinde çeşitli konularda ( makina, cihaz, ekipman, tesis ) çeşitli Avrupa, Amerika ve Avustralya firmalarının temsilcisi olarak pazarlama ve satış faaliyetleri sürdürdü. Mehmetoğlu halen Doğal Gaz Isıtma Sistemleri ve Çimento otomasyon, analiz, laboratuvar konularında pazarlama danışmanlığı yapıyor.

 

Haber: Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan

Tarih: 01 Kasım 2018